søndag 25. september 2011

Frossen ostekake

I går var vi i bursdag til han svigerfar,
og jeg lagde en herlig lavkarbo ostekake.
Den var heeeelt nydelig.




For å lage denne herligheten trenger du:

Ostekrem:

- 3 dl kremfløte

- 200 gr philadelfiaost

- 1 1/2 dl sukrin

- 3 egg

- 3/4 ts vanilje ( jeg brukte vanlig vaniljesukker)

- 1 dl blåbær

- 1 dl bringebær



Mandelbunn:

- 1 1/2 dl mandelmel

- 1 1/4 dl sukrin

- 2 ss vann



Slik gjør du:

- Start med å blande ingrediensene til mandelbunnen.
Denne masse trykker du ut i en rund springform.





Så var det den nydlige ostemassen sin tur.
- Start med å skille eggeplommer og hviter i to boller.

- Visp eggeplommene sammen med sukrin og vaniljepulver til en luftig masse.

- Ha i osten, og bland til det er jevnt og glatt.

-Tilsett bærene og rør kraftig til røren får fin farge av bærene.

- Visp fløten til krem ogrør inn i bærblandingen. 



- Visp så eggehvitene til et fast skum, og rør de forsiktig inn i bærkremen.




Hell røren i formen, og sett den i fryseren i 5 timer.

Ta kaken ut av fryseren 20 min. før den skal serveres.



OBS OBS:

Du kan ikke regne med rester av denne kaken!!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar